Organizovan “Istraživački dan” na Univerzitetu Mediteran

Istraživački tim Montenegrin Social Science Lab-a organizovao je u srijedu, 10. novembra, “Istraživački dan” na Univerzitetu Mediteran u okviru kojeg je studentima i studentkinjama predstavljena primjena eyetracking tehnologije, te kapaciteti prve laboratorije za društvena istraživanja u Crnoj Gori.

Ispred MSSLab-a, Nemanja Stankov i Nina Đuranović, govorili su o primjeni eye tracker-a prilikom određivanja vizuelnog pravca, osmišljavanju marketinških kampanja i promotivnog materijala.

Istraživački tim MSSLab-a

Studenti Fakulteta za biznis i ekonomiju i Fakulteta vizuelnih umjetnosti su, kroz praktične primjere, uvidjeli na koji način su podaci dobijeni na osnovu upotrebe te tehnologije unaprijedili dizajn prepoznatljivih brendova.

Prorektor za nastavu na Univerzitetu Mediteran, prof.dr Darko Lacmanović je, tokom prezentacije, kazao je da eyetracking tehnologija može biti izuzetno korisna tehnika za bolje razumijevanje odluka potrošača.

Govoreći nesvjesnim reakcijama potrošača na osnovu kojih donose odluke i percipipiraju određeni brend, Lacmanović je naveo da je za razvijanje oblasti neuromarketinga neophodno usvajanje inovativnih tehnika kao što je eyetracking tehnologija.

PROJECT IMPLEMENTED BY

Ovaj projekat finansiran je od strane Evropske Unije i Vlade Crne Gore u okviru programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Ova veb stranica izrađena je uz finansijsku pomoć Evropske Unije. Njen sadržaj isključivo je odgovornost DeFacto Consultancy i ne odražava stavove Evropske Unije.

©2021. MSSLab All rights reserved. Created by DeFacto Consultancy.