Istraživački tim MSSLab-a gostovao u jutarnjem programu Televizije Crne Gore

Montenegrin social science lab pruža mogućnost sprovođenja eksperimentalnih i komunikacionih istraživanja, naveo je programski koordinator MSSLab-a, Nemanja Stankov.

On je, u jutarnjem programu Televizije Crne Gore, rekao da je istraživački tim MSSLab-a prvi započeo sprovođenje eyetracking i neuromarketinških istraživanja u Crnoj Gori.

“Standardi u eksperimentalnim istraživanjima su u Crnoj Gori, kao i svuda drugo, već dugo uspostavljeni i tu pratimo svjetske trendove. Kod neuromarkentiških i eyetracking istraživanja smo tek u začetku i moram reći da smo u tom dijelu više tehnološki ograničeni, nego ekspertizom”, naveo je Stankov.

Saradnica za komunikacije i istraživanja, Nina Đuranović, istakla je da eyetracking tehnologija predstavlja inovaciju na crnogorskom tržištu.

 “Njena primjena je zastupljena u oblasti komunikacija, društvenih i političkih nauka, sociologiji, psihologiji, kao i u IT sektoru. Uz eyetracking tehnologiju, moguće je uvidjeti na koji način korisnici posmatraju sadržaj na vebsajtovima, audio-vizualni sadržaj, kao i analizirati na koji način ciljna grupa reaguje na kampanje ili promotivni materijal”, kazala je Đuranović.

Stankov je naveo da je Crna Gora, kao istraživački centar, konkurentna na regionalnom, ali i na evropskom tržištu.

“Prepoznali smo da postoji prostor da crnogorsko tržište bude ponuđeno i nekim drugim istraživačkim centrima u Evropi zbog konkurentnosti koju trenutno imamo u pogledu cijene. Ovdje je i dalje dosta povoljnije sprovesti istraživanje nego što je u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji itd.” – pojasnio je Stankov.

Stankov je naveo da je projekat “Montenegrin social science lab” usmjeren i na stvaranje prostora na tržištu za student doktorskih studija, podsjećajući da je poziv za doktorande za dodjelu nagrade “Vučina Vasović” u toku.

“Ideja je da implementiramo istraživački projekat jednog studenta doktorskih studija, bilo iz Crne Gore ili iz inostranstva. Prijave su otvorene do 10. maja i pozivamo sve zainteresovane doktorande da se prijave. Takođe, detaljnije o pozivu mogu naći na našem veb sajtu, Facebook, Twitter ili Instagram nalogu”, zaključio je Stankov.

PROJECT IMPLEMENTED BY

Ovaj projekat finansiran je od strane Evropske Unije i Vlade Crne Gore u okviru programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Ova veb stranica izrađena je uz finansijsku pomoć Evropske Unije. Njen sadržaj isključivo je odgovornost DeFacto Consultancy i ne odražava stavove Evropske Unije.

©2021. MSSLab All rights reserved. Created by DeFacto Consultancy.